Pizza ponovo postaje fast food

IAKO JE prethodni ministar Bajs proglasio tradicionalni talijanski specijalitet složenim jelom, novim izmjenama u pravilniku pizza se vraća u fast food restorane.

Ministarstvo turizma priprema izmjene Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata te namjerava uvrstiti odredbu po kojoj će se pizza moći nuditi u objektima brze prehrane, što do sada nije bio slučaj. Prema odluci prethodnog ministra Bajsa fast food restorani mogli su u ponudi imati samo jela koja "ne zahtijevaju složeniju pripremu", među koje sporna pizza nije bila uključena, piše Novi list.

Naravno, odluka je pozdravljena od mnogih ugostiteljima, dok su neki komentirali da se olakšava posao vlasnicima restorana brze prehrane koji su zbog prethodne odredbe morali zatvarati svoje objekte. Također, neki od njih smatraju da su na gubitku vlasnici "pravih" pizzerija koji će morati poštovati složenije minimalne tehničke uvjete, dok će i dalje svojim gostima nuditi istu stvar.

Ministarstvo turizma je na svojim web-stranicama otvorilo mogućnost javnog savjetovanja, pa zainteresirani mogu svoje prijedloge i primjedbe slati do 15. lipnja.

(preuzeto: index.hr)