Gastro

Havana Club Master Class - budi jedan od 5-orice sretnika koje vodimo na KUBU

U ime kompanije Havana Club i Pernod Ricard Croatia iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na dugoočekivani treći  po redu seminar Havana Club Master Class Hrvatska 2013. koji će se održati  od 11-15. 03.

Cijena kave i pića u kafiću 2013. mora biti bar kunu jeftinija

Kome popust iako bi hrana i piće u restoranima i kafićima trebali pojeftiniti 12 posto, ugostitelji i hotelijeri šute o sniženjima koja bi morala pratiti potez Vlade

S prvim danom nove godine na cijene hrane i pića u ugostiteljstvu primjenjuje se nova stopa PDV-a od 10 posto, umjesto dosadašnjih 25 posto. Rezanje PDV-a ugostiteljima bi trebalo donijeti godišnju uštedu od oko milijardu kuna, što "prevedeno" u kave (uz prosječnu cijenu od deset kuna) znači uštedu od stotinu milijuna kava u godini dana ili, ugrubo, 25 kava po svakom stanovniku Hrvatske.

Volja trgovaca

Neka nova godina započne bez mamurluka

Koliko vam je ovo poznata riječ u vrijeme blagdana? Može li se ikako izbjeći? Kako ga liječiti?

Simptomi koji se javljaju nakon konzumacije alkohola i neprospavane noći poznati su već stoljećima, no znanstvenici još nisu u potpunosti sigurni koja je metoda najučinkovitija za liječenje te urbane bolesti. Važno je ne konzumirati alkohol, spavati osam sati dnevno te unositi dovoljnu količinu tekućine. Ponekad to ipak nije moguće. Evo najčešćih simptoma po kojima možete prepoznati mamurluk te nekoliko savjeta kako ga liječiti.

Glavobolja

Frano Lasić među prvima isprobao novi Ballantine's koktel

Uz opuštenu atmosferu i izvrsnu blagdansku hranu savršeno se uklapaju Ballantine's Christmas Reserve kokteli koje su među prvima isprobali Frano Lasić, Helena Minić, Mare Milin, Duško Modrinić, Marija Borić, Matija Kačan i Jasna Jozić.

Iz shakera by Mario Aidone: upoznaj tajnu Ramazzotija

Nakon što nas je upoznao s CognacomGinom (džinom) i Jack Daniel'som, barmen Mario Aidone nas u ovotjednoj kolumni "Iz shakera" upoznaje s Ramazzotijem.

Armageddon - najjača svjetska piva koja ima 65 % alkohola

Škotska pivovara Brewmeister proizvela je pivo pod nazivom Armageddon, koje sadrži nevjerovatnih 65 % alkohola! Međutim, konzumiranje ovog alkohola ima i visoku cijenu, s obzirom da boca Armageddona od 330 mililitara košta 40 funti (ccc 375 kn).

"Iz shakera" by Mario Aidone: upoznaj Cognac

Mario Aidone, barmen s europskom licencom kojeg ste imali prilike upoznati u našem najavnom članku za rubriku "Iz shakera", obradio je temu za ovaj tjedan - Cognac. 

Mc'Donaldsov Happy Meal nakon pola godine ne pokazuje znakove propadanja

Sally Davies, umjetnica iz New Yorka, zadnjih šest mjeseci svaki dan fotografira McDonald'sov Happy Meal, koji za sada ne pokazuje nikakve znakove propadanja. Hamburger i krumpirići kupljeni još u travnju i dan-danas izgledaju jednako 'primamljivo' kao i tada.

Tjedan restorana otvara vrata svijeta gastronomije svakome

Od 05. do 14. listopada 2012. održat će se ovogodišnje izdanje Tjedna restorana, gastronomske manifestacije koja je osvojila mnoge u prijašnjim izdanjima.

ABSOLUT UNIQUE - nova boca jedinstvenog dizajna

ABSOLUT ponosno predstavlja ABSOLUT UNIQUE, jedinstveni dizajn boce koji izlazi u limitiranoj seriji. Svatko može napraviti jedan ili dva jedinstvena proizvoda, ali stvoriti gotovo četiri milijuna jedinstvenih boca je hrabar koncept, čak i za brand pun strasti prema kreativnosti kao što je ABSOLUT.

Udruženi sadržaj