Mc'Donaldsov Happy Meal nakon pola godine ne pokazuje znakove propadanja

Sally Davies, umjetnica iz New Yorka, zadnjih šest mjeseci svaki dan fotografira McDonald'sov Happy Meal, koji za sada ne pokazuje nikakve znakove propadanja. Hamburger i krumpirići kupljeni još u travnju i dan-danas izgledaju jednako 'primamljivo' kao i tada.

The Happy Meal Project naziv je rada ove 54-godišnje umjetnice, koja bilježi neuništivost fast fooda. Sally je Happy Meal odložila na policu u svom stanu i od tada tamo stoji netaknut. Ni njeni psi ni zub vremena nisu mu nanijeli nikakvu štetu.

- Happy Meal kupila sam 10. travnja i donijela ga kući kako bih promatrala kako propada. McDonald's sam odabrala jer mi je u susjedstvu. Prva promjena koju sam primijetila je da je hrana potpuno izgubila miris nakon dva dana. Moji psi su prestali kružiti oko police kako bi vidjeli što je na njoj, kaže Sally.

Promjene su za sada stale na tome. Na hrani još uvijek nema nikakvih znakova plijesni ili truljenja, jedino što je hrana postala tvrda poput kamena. Kada su McDonald'sovu glasnogovornicu Danyau Proud upitali zašto njihova hrana nije biorazgradiva, odgovorila je da se radi o lažnim tvrdnjama te da su priče o neuništivosti McDonald'sove hrane potpuno neistinite.

Sally Davies nije jedina koja je provela ovaj eksperiment. Joann Bruso, baka iz Denvera, svoj je Happy Meal držala godinu dana na otvorenom kako bi istaknula opasnosti fast fooda. Njen hamburger nisu napali ni mravi, ni ptice, ni plijesan.

 

(preuzeto: Net.hr)