9. Smotra vina središnje Istre: Gračišće 2011

Tradicionalno okupljanje vinara i uživatelja u vinu na Uskršnji ponedjeljak, 25. travnja u Gračišću doživjet će ove godine svoje deveto izdanje!

Očekuje se, kao i proteklih godina, tisuće posjetitelja koji će u 15 konoba u starogradskoj jezgri Gračišća moći uživati u biranim vinima i delicijama 15 ugostitelja. Uz ostale u Gračišće stiže i Udruga proizvođača istarskog pršuta te Riječani s 'morskom' gastro ponudom. Čaše za degustaciju prodavat će se po cijeni od 50 kuna ispod Lođe i kod marketa Dione.

U konobe se neće moći ući bez čaše i 'torbice za čašu' što je novost ovogodišnje Smotre. Prema riječima načelnika Ivana Mijandrušića time se želi izaći u susret ljubiteljima vina koji dolaze radi degustacije, a Gračišće iz godine u godinu radi i na organizaciji parkinga kako bi se umanjile gužve. 

- Sama manifestacija je koncipirana na degustaciji i poboljšanju kvalitete vina. Cilj je da se proba što više uzoraka i da posjetitelji mogu obići sve konobe, naglasio je Mijandrušić.

Program 9. Smotre vina središnje Istre počinje u 11 sati svečanim otvaranjem ispod “volte”, glavnog ulaza u Gračišće. Glazbeno zabavni program uz narodne svirače kreće od 15 sati, a svečana podjela odličja nagrađenim vinarima planirana je u 16 sati na glavnom trgu. Konobe se zatvaraju u 19 sati, a koncert Gustafa počinje u 21 sat na igralištu pored škole.

Organizator manifestacije je Općina Gračišće uz pokroviteljstvo Istarske županije i Turističke zajednice Istarske županije.

Izabrana su i najbolja vina ovogodišnje smotre. Komisija za senzorno ocjenjivanje vina Instituta za poljoprivredu i vinarstvo u Poreču obradila je 227 uzoraka vina od kojih je 27 ocijenjeno zlatnom medaljom. Sedamdeset vina ocijenjeno je srebrnom medaljom, 42 brončanom, dok će 29 vina dobiti počasna priznanja.

 

(Izvor: iPress)

 

Dražen Gojković

Objavljeno: Srijeda, 20 Travanj, 2011 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box