Održano prvo natjecanje barmena početnika u Puli

Prošlog petka, 29. travnja u Caffe baru Actors Studio u Puli održano je prvo natjecanje barmena početnika koji trenutno pohađaju edukaciju za barmene pri Diopteru – otvorenom učilištu iz Pule. Natjecanje su organizirali Diopter - otvoreno učilište Pula, Udruga barmana Istarske županije - Istrabarman i pulski Caffe bar Actors Studio.

Natjecalo se ukupno petnaest barmena od kojih su dvije bile djevojke. Radni zadatak bio je napraviti najpoznatiji kubanski koktel mojito na što brži, ali i atraktivniji način kako to čine profesionalni barmeni. Spravljeni kokteli prodavali su se na licitaciji te su sva prikupljena sredstva uručena Igoru Lopariću, predsjedniku udruge Naš san njihov osmjeh i to u visini od 920 kuna.

Rezultati natjecanja objavljeni su iste večeri i to, prvo mjesto osvojio je Sanel Imširević, drugo mjesto Zlatan Antolović, a treće mjesto podijelili su Loris Kos i Erik Rusgnach. Obje djevojke koje su učestvovale natjecanju dobile su prigodnu nagradu.

Polaznicima edukacije koja je realizirana u sklopu projekta To4To čiji je nositelj Diopter, ovo je bio prvi javni nastup koji je ujedno sastavni dio praktične nastave. Organizatori, ali i polaznici uvidjeli su važnost praktične nastave rada u ugostiteljskom objektu, pred gostima i brojnijom publikom te ustanovili da će ovakvih događaja biti više i u naredno vrijeme.

Osim večeri pune zabave i smijeha, ovakve su prilike izvori radnih i praktičnih iskustava za nove barmene. Iako se tamo stječu osnove i vrlo je važan dio teorijske edukacije, rad u realnim uvjetima je ono što će ih najviše obogatiti u profesionalnom smislu, zaključila je Maja Milevoj, voditeljica projekta u Diopteru. Na kraju edukacije ovih polaznika, kada polože sve ispite i steknu certifikat za barmena, planira veliko završno natjecanje.

Nastup barmena početnika dio je cjelokupne edukacije koja je realizirana u sklopu projekta To4To čiji je nositelj Diopter. Projekt edukacije barmena, i sommeliera, financiran je bespovratnim sredstvima Europske Unije u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć IPA (komponenta IV Razvoj ljudskih resursa, natječaj Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova). Svim polaznicima je edukacija stoga bila besplatna za zanimanja koje se po završetku tečaja mogu upisati u radnu knjižicu. Ova vrsta edukacije će dati prve certificirane barmene i someliere u Hrvatskoj.  

Objavljeno: Utorak, 3 Svibanj, 2011 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box