Preporuka radnika fast fooda što ne konzumirati

Zaposleni u restoranima brze hrane na popularnoj internet stranici "Reddit" su odgovorili na pitanje šta sa jelovnika svog poslodavca (zbog zdravstvene i higijenske ispravnosti) ne bi konzumirali.

Na "Redditu" su objavili zamjerke zaposlenih na pojedinu hranu. Ako već jedete fast food, nadamo se da to ne radite svakodnevno. Ako je ipak tako, s posebnom pažnjom pročitajte savjete ljudi koji pripremaju ovu hranu.

 

 

 

Pohani pileći medaljoni

Ovo jelo se vrlo često spominje. Sve zavisi od restorana i šefa, kvaliteta varira, ali veliki broj zaposlenih ne bi konzumirao pileće medaljone.

Nekonvencionalni nadjevi za pizzu

I ovo su zaposleni često isticali kao nešto što ne bi preporučili. Što se nadjev rijeđe koristi, veća je mogućnost nekvalitetne usluge.

Led iz fast fooda

Osim na kalorijsku vrijednost i količinu šećera u gaziranim napicima, treba misliti i na led. Zaposleni radnici kažu da ne mogu garantirati da je aparat za led čist i da se ne mogu zakleti i da u njemu nema pljesni.

 

 

Slatki čaj

Među zaposlenima, bez obzira na ime restorana, vlada konsenzus da je ovaj čaj uvijek presladak.

Sol i biber

Posudice se uvijek iznova pune ovim začinima, ali se skoro nikada ne peru. Kroz koliko ruku prolaze? Pogledate čistoću prostora u kojem se nalazite, pa zaključite sami da li treba da budete paranoični.

Vegetarijanski fast food

Zaposleni kažu da se vegetarijanska hrana često priprema u ulju u kojem se pržilo meso. Ako ste osjetljivi, razmislite o ovome.

Piletina sa grila

Zaposleni tvrde da to što je meso pečeno, ne znači da je i zdravo. Naime, da se meso ne bi zalijepilo za grill, zaposleni koriste poprilične količine margarina, a da bi ostalo sočno, dodaju još dodatne količine margarina koje nanose na meso sa gornje strane.

 

 

(trojka.rs)