Kinezima Pelinkovac razlog zašto su Hrvati lijepi i visoki

Hrvatska vina i alkoholna pića krenula su u osvajanje kineskog tržišta. Posao se dogovarao jako dugo, a sada se kreće u ozbiljnu realizaciju. U Hrvatskoj gospodarskoj komori kažu da su Kinezi vrlo zainteresirani za ulaganja u Hrvatsku, no uvijek nedostaje političke volje.

Zajedno s partnerom iz Kine - Badel osniva tvrtku na tom golemom tržištu. Planovi su veliki, a već na samom početku Badelelov će se izvoz udvostručiti. 'Stavili smo u plan milijun i pol eura do kraja ove godine i nakon toga vrlo progresivan rast, vrlo progresivan', ističe Srđan Oreb, generalni direktor Badela.

'To je tvrtka koja ima dugu povijest, različite vrste alkoholnih pića i vrhunsku kvalitetu. Mislim da će kineski potrošači biti oduševljeni hrvatskim proizvodima', smatra Zhang Zhuben. Najviše nade polažu u vina i pelinkovac. 'Pelinkovac je dobar za zdravlje, vjerujem da su hrvatski muškarci visoki, a djevojke zgodne zbog pelinkovca', zaključio je Zhuben.

Riječ je o poslu na kojem se dugo radilo, a koji bi osim Badelu trebao otvoriti put i drugim domaćim proizvođačima vina. 'Cilj je da preko Badela povučemo i ostalu proizvodnju, prvenstveno tu mislim na proizvodnju vina u Hrvatskoj, za koju svi znamo da ima velikih problema s viškom zaliha', rekao je Oreb.

Možda to poboljša sliku robne razmjene. Ona je prošle godine iznosila, ukupna robna razmjena milijardu i 478 milijuna dolara. Od toga je izvoz bio 37 milijuna dolara. Porazno je što u Kinu gotovo isključivo izvozimo sirovinu, a ne gotove proizvode. Na ovom velikom tržištu ima mjesta za sve. Interes s druge strane postoji, nedostaje ZR samo političke volje.

(preuzeto: dnevnik.hr)

Objavljeno: Četvrtak, 12 Siječanj, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box