Pepsi i Coca-Cola mijenjaju sastav zbog upozorenja o raku

Nedavno smo pisali o ratu između Coca-Cole i Pepsija, a sada dobivamo jednu novost koja će možda promijeniti kompletnu politiku pijenja tih karmeliziranih pića.  Coca-Cola i Pepsi Cola moraju promijeniti sastav kako na bocama ne bi morale imati upozorenje o opasnosti od raka, što zahtijevaju kalifornijski zakoni, objavljeno je u petak.

Po novome receptu, boja karamela sadržava manje 4-metilimidazola, kemikalije koju je Kalifornija dodala na popis kancerogenih, javlja BBC.

»Iako vjerujemo da nema opasnosti za zdravlje koja bi opravdala tu promjenu, od proizvođača karamela tražili smo da to učine kako naši proizvodi ne bi dobili to znanstveno neutemeljeno upozorenje«, rekla je predstavnica Coca-Cole Diana Garza-Ciarlante.

Sporna se kemikalija povezuje s rakom u miševa i štakora, kaže se u jednoj studiji, ali nema dokaza da je opasna za čovjeka, objavio je American Beverage Association, udruga koja zastupa industriju bezalkoholnih pića.

Američka uprava za hranu i lijekove tvrdi da bi osoba morala popiti tisuću limenki Coca-Cole i Pepsija da bi primila onu količinu kemikalije koju su dobili miševi u laboratorijskom testiranju.

(preuzeto: HINA/NOvi list)

Objavljeno: Petak, 9 Ožujak, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box