Užitak: Jagode - čokolada

Jagode i čokolada su savršena romantična poslastica. Najbolje idu uz šampanjac i pjenušava vina, a savršeno izgledaju servirane na tanjuru u nekom romantičnom ambijentu.

Prilikom uparivanja uz šampanjac, ne možete pogriješiti. Ali imajte na umu da želite šampanjac ili pjenušavo vino slađeg okusa kao čokolada. "Brut" ima najmanje šećera, što bi bilo dobro za tamne čokolade dok "sec" ima najviše šećera pa najbolje ide uz bijelu čokoladu.

Kako god bilo, jagode sa čokoladom su zapravo vrlo jeftine i jednostavane za pripremu, pa je šteta to ne iskoristiti dok traje sezona jagoda.

Ukoliko baš želite iznenaditi svog partnera nečim stvarno posebnim predlažemo da u jagode ušpricate malo konjaka ili likera od naranče pomoću kuhinjske šprice.

Sastojci potrebni za jagode prelivene čokoladom:

- Srednje ili velike jagode, poluslatka čokolada (možete koristiti ili tamnu ili bijelu čokoladu)

Postupak:

- Jagode operite i osušite ostavivši peteljke. Otopite čokoladu te umočite jagode do pola kružnim pokretima držeći ih za peteljke. Posložite ih na pleh i pokrite folijom te stavite u hladnjak na pola sata kako bi se stvrdnule. Mali savjet, ne ostavljajte ih za drugi dan.

 

de Costa

Objavljeno: Utorak, 10 Svibanj, 2011 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box