»Youngblood Brass Band« i »Digitalism« na Harteri

Lista sudionika riječkoga glazbenog festivala postaje sve zanimljivija. Angažiranjem deveteročlanog projekta iz Oregona i nove »dance punk« atrakcije iz Hamburga, Hartera potvrđuje da ostaje vjerna organizaciji pod motom inauguracije svježe glazbe.

Lista sudionika šestog izdanja glazbenog festivala Hartera postaje sve zanimljivija s objavom da će 10., 11. i 12. lipnja u bivšoj riječkoj tvornici papira nastupiti »Digitalism« i »Youngblood Brass Band«. Nakon gostovanja Roisin Murphy, Royksopp, Simian Mobile Disca prijašnjih godina, a ove pak angažiranjem nove »dance punk« atrakcije iz Hamburga i deveteročlanog projekta iz Oregona, Hartera potvrđuje da ostaje vjerna organizaciji pod motom inauguracije svježe glazbe, što joj je i donijelo nominaciju za najbolji mali festival prema internetskoj stranici Virtual festivals.

Iako već s petogodišnjim diskografskim stažom, »Digitalism« se još uvijek nije domogao baš svih poklonika »novog dancea«, smjera koji nema puno veze s onim što se inače u nas smatra »densom«, već svoje ime vuče iz činjenice da naprosto tjera na ples. »Digitalism« su majstori svoga zanata, a potvrda statusa velikog meštra atmosfere na adresu hamburškog dvojca stiže svakodnevno. Projekt čine Jens Moelle i İsmail Tüfekçi, a na Harteru stižu i s epitetom velikih festivalskih zabavljača.

»Digitalism« je postao neizostavni sudionik svih velikih glazbenih smotri i valja se nadati da će se Nijemci u svom premijernom hrvatskom nastupu odlično uklopiti u set Erola Alkana koji je, uz Boys Noize i Justice, najveći poklonik njihovog rada.

»Youngblood Brass Band« specifičan je američki pogled na glazbenu sadašnjost, štoviše, deveteročlana posada daje svoju viziju njezine budućnosti, tako da njihova višegodišnja američko-europska turneja itekako ima svoje uporište. Zadnjim albumom »Is That a Riot?« ne brišu samo žanrovske granice, već svojom kombinacijom ska punka, ethna, jazza i hip hopa ponikloj na tradiciji brass bendova iz New Orleansa nudi i radikalan odmak od većine onoga s čime se slušatelj može susresti u svakodnevnoj diskografskoj distribuciji. »Youngblood Brass Band« dinamičan je projekt koji bi radi otvorenog koketiranja s punkerskom prošlošću mogao biti posebno po guštu posjetitelja riječke Hartere. Zanimljivo je da »Youngblood Brass Band« nastupaju »nultog« dana festivala, odnosno u ceremoniji otvaranja Hartere koja će se održati u četvrtak, 10. lipnja uz slobodan ulaz.

 

Lista sudionika

»Digitalism« i »Youngblood Brass Band« nadopunjuju listu zasad potvrđenih sudionika festivala koju još čine Erol Alkan, Duke Dumont, »The Bambi Molesters«, »Quasarr« i »John Garcia«.

Izvor: novilist.hr

Objavljeno: Subota, 13 Ožujak, 2010 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box