Poziv na sudjelovanje u umjetničkom eksperimentu EEII '09

Šesti po redu EEII '09 (Eksperimentalne elektronske intervencije) održat će se u Čakovcu, u galeriji zgrade Scheier, 5.prosinca od 10 do 22 sata. Okupit će novomedijske umjetnike iz Hrvatske i inozemstva koji će zajednički raditi sa lokalnim umjetnicima na 12-satnom stvaranju. Kombinacijom različitih medija (zvuk, video, fotografija, dizajn, nove tehnologije,...) sudionici će proizvoditi unikatne umjetničke forme.

 
EEII'09 poziva sve koji bi željeli surađivati i umjetnički eksperimentirati na događanju da se pridruže EEII forum-u na adresi http://eeii.amajk.com/forum i podijele svoje ideje!
 
Međusobna suradnja i razmjena znanja je glavni cilj EEII i zato je otvoren za sve ljude bez obzira na znanje i prethodna iskustva.
 
EEII će se formom razlikovati od uvriježenih principa umjetničkog prezentiranja gdje pojedinci tradicionalno, samostalno ili u grupi predstavljaju svoje djelo. Svake godine princip EEII festivala se mijenja i prilagođuje lokalnim prilikama, potrebama, prostoru u kojem djeluje i kolektivnoj energiji koju učesnici nose sa sobom. Ove godine, budući da se održava u prostorima galerije, formom se prilagođava izložbenom prostoru, ali ga istodobno dekonstruira i daje mu nove namjene. EEII'09 inzistira na suradnji i povezivanju umjetničkih praksi sudionika.
 
Događaj je organiziran participativno od pojedinaca i pojedinki iz lokalne zajednice i inozemstva uz logističku potporu udruga UKE, Domaći i ACT, a podupiru ga Ministarstvo kulture, Regionalna razvojna agencija REDEA, Međimurska županija i Grad Čakovec.