Ramirez preuzima MTV

MTV TakeOver je lokalni format u kojem domaće i strane zvijezde imaju priliku "preuzeti" MTV i predstaviti svojih pet omiljenih muzičkih spotova. Ovog petka u emisiji TakeOver publici će se predstaviti zagrebački rock bend Ramirez, koji je dio tzv. novog novog vala hrvatske muzike.

Ramirez je, kao i većina sličnih bendova u Hrvatskoj, prije diskografskog debija prošao dugi staž demo benda. Okosnicu hrvatskog benda Ramirez od početka čine pjevač i autor Aljoša Šerić, bubnjar Goran Leka i basist Ozren Ratković, dok su se gitaristi često mijenjali, sve do dolaska sadašnjeg člana Saše Jungića.
Singl Iste cipele' pojavio se u proljeće 2004. godine i izazvao veliki interes publike i izdavača. Bend je potpisao za DOP Records i krenuo u dovršavanje debitantskog albuma. Drugi singl 'Sve je OK' još je više podigao atmosferu prije izlaska albuma, koji se napokon pojavio u jesen 2004. godine. Dočekan izvrsnim kritikama i odličnim odazivom publike, Ramirez je postao jedno od ključnih izdanja godine.
Bez velike pauze bend se bacio na novi album. Žešći i zreliji 'Copy/paste', opet u Denykenovoj produkciji, najavljen je singlom 'Ništa posebno' i pojavio se na tržištu početkom 2006. godine.
Treći studijski album zagrebačke rock grupe Ramirez 'Divovi i kamikaze' objavljen je 2009. godine. Album je najavljen singlovima 'Učini nešto danas' i 'Sedam'. Producirao ga je Hrvoje Radnić, masteriziran je u glasovitom londonskom Abbey Road studiju, a poetični omot albuma radio je Dinko Batarelo.
Što su članovi grupe Ramirez izabrali za vas, pogledajte u emisiji MTV Takeover u petak, 5. ožujka u 20.30 sati, na regionalnom MTV-ju!