Jameson natješaj privukao poznatog komičara Ivana Šarića: Želim svog barmena vidjeti u Dublinu

Tradicionalno Jameson natjecanje za barmene, Global Bartenders Ball, i ove će se godine održati u Dublinu, a najs(p)retniji barmen bit će izabran na velikom tulumu za barmene krajem veljače 2015. u Zagrebu 

Poznati komičar i voditelj Ivan Šarić pridružio se najnovijem natjecanju u organizaciji Jamesona. Šarić je prijavio svog omiljenog barmena u svom najdražem zagrebačkom kafiću i tako mu osigurao da se dalje natječe za sudjelovanje na ekskluzivnom tulumu za barmene - Global Bartenders Ball u Dublinu. Riječ je o tradicionalnom događanju koje svake godine okuplja najbolje barmene iz cijelog svijeta i omogućuje im zajedničko druženje te upoznavanje s dugogodišnjom tradicijom proizvodnje Jameson Irskog viskija u sklopu kojeg je i zanimljivo natjecanje vrhunskih barmena.
 
Hrvatski komičar se tako pridružio mnogim Jameson fanovima u Hrvatskoj koji će u sklopu natječaja na Facebook stranici Jamesona moći fotografirati svog omiljenog barmena na njegovom radnom mjestu i omogućiti mu da se krajem veljače 2015. na središnjem eventu u Zagrebu natječe za titulu hrvatskog predstavnika na ekskluzivnom tulumu za barmene - Global Bartenders Ball u Dublinu. 
Hrvatski komičar odlučio se za Maraschino bar i barmena Hrvoja Tokića koji u tom popularnom baru i noćnom klubu u središtu metropole radi 4 godine.
 

„Ovakva vrsta natjecanja je odlična stvar, posebno ovdje u Hrvatskoj gdje su kafići i barovi jedno od najpopularnijih mjesta za druženje. A gdje su barovi, tu su i barmeni – svatko od nas ima svojeg omiljenog, a sad je prilika da ga i nagradimo“, ističe Ivan Šarić dodavši kako su barmeni važan dio svakoga društva. Neki vole njihovu kreativnost i profesionalnost, a drugi, pak, u njima gledaju prijatelja kojemu će se često i povjeriti.
 
„Za mene je kod barmena najvažnija osobnost. Omiljeni barmen često je i naš prijatelj, čak i psiholog. On je i izvor raznih zanimljivih informacija, a kada svemu tome dodate činjenicu da vas pogodi u 'žicu' i donosi vam piće koje volite, bez prethodnog naručivanja... pa gdje ćete bolje?“, govori Šarić koji je očito sve te karakteristike pronašao i kod Hrvoja koji se veseli daljnjem natjecanju.
„Jedva čekam Jameson tulum u Zagrebu, da se i mi barmeni zabavimo i pokažemo svoje vještine, a najbolji neka pobjedi i uživa na velikoj zabavi i natjecanju u Dublinu. Naravno, potiho ću navijati da to budem baš ja“, u šali je dodao Hrvoje Tokić.
 
A Ivan Šarić će, baš kao i svi ostali koji prijave svog barmena , imati priliku zajedno s njime uživati na ekskluzivnom Jameson eventu u Zagrebu. Osim toga, najkreativniji Jameson fanovi koji prijave svog omiljenog barmena imat će priliku osvojiti i Jameson VIP night – zabavu sa svojim prijateljima za posebnim stolom uz bocu Jamesona u barovima diljem Hrvatske.  
 
Svojeg barmena možete prijaviti najkasnije do 13. veljače 2015., a detaljna pravila i upute možete pronaći na:  HYPERLINK "https://www.facebook.com/Jameson.Hrvatska" https://www.facebook.com/Jameson.Hrvatska
 
###
 
Jameson je irski viski broj jedan u svijetu, s tradicijom proizvodnje od čak 229 godina. Svakog dana u svijetu se popije milijun čaša Jamesona, što je 12 čaša svake sekunde. Jameson prolazi kroz destilaciju tri puta, i to je ono što mu daje izvanrednu pitkost i izbalansiranost i čini ga drugačijim od ostalih viskija, koji obično prolaze destilaciju jednom ili dva puta. Da bi se osigurala potpuna kontrola kvalitete, apsolutno sve, od odabira žita i sanduka, do trostruke destilacije i sazrijevanja odigrava se u Jameson Single destileriji u Dublinu.