Ultra Europe stiže na splitski Poljud i u Amfora Grand beach resort na Hvaru

Prošli smo tjedan pisali da je Hrvatska odabrana između 16 država za destinaciju europskog izdanja Ultra Music Festivala, jednog od vodećih i najpoznatijih festivala elektroničke glazbe na svijetu, a održat će se po prvi put u Splitu i Hvaru od 12. do 14. srpnja 2013. godine.

Splitski stadion Poljud 12. i 13. srpnja te Amfora Grand Beach Resort na Hvaru 14. srpnja ugostit će vodeće DJ-e svijeta u, na ovim prostorima dosad, neviđenim produkcijskim uvjetima. Organizatori očekuju da će prvo izdanje festivala posjetiti 60.000 ljubitelja elektroničke glazbe iz cijelog svijeta!

- Elektronička glazba jedan je od najpopularnijih i najbrže rastućih glazbenih žanrova u svijetu, a festival Ultra je prepoznat kao jedan od glavnih festivala te vrste. Uzevši u obzir razvijenu scenu u Hrvatskoj i iznimnu reputaciju Splita i Hvara kao vrhunskih turističkih destinacija prepoznatih diljem Europe i svijeta, zapravo je odluka da dovedemo ULTRA EUROPE u Hrvatsku bila laka. Vjerujemo kako su ljubitelji elektroničke glazbe diljem Europe već svjesni značaja festivala Ultra te da će u velikom broju pohoditi srpanjsko izdanje u Splitu i Hvaru.” – izjavio je Russel Faibisch, direktor tvrtke Ultra Enterprises. 

 

 

Prvo predstavljanje festivala Ultra Europe u Zagrebu nisu propustile ni brojne osobe iz društvenog života Hrvatske poput ministra turizma Veljka Ostojića, dogradonačelnice Splita Anđelke Visković, predsjednika KHL Medveščak Damira Gojanovića s hokejašima Martinovićem i Woughom, glazbenice Marije Husar, voditeljice Ivane Mišerić, vaterpolista Mladosti Martinića, Živkovića i Vukičevića, rukometaša Zagreba predvođenih kapetanom Horvatom, Špremom i Stepančićem, Nevena Ciganovića, manekenki Adrijane Dejanović i Antee Kodžoman, te mnogih drugih. 

Imena prvih potvrđenih zvijezda elektroničke scene i DJ-a koji će nastupiti na festivalu Ultra Europe u Splitu i Hvaru bit će poznate i javnosti predstavljene 12. prosinca u 12 sati na konferenciji za novinare u Splitu.