ABSOLUT i Rafael Grampá predstavljaju zajednički projekt Next Frame i pozivaju publiku širom svijeta na sudjelovanje u kreiranju animiranog filma

Umjetnost i kreativnost uvijek su predstavljali samu bit branda ABSOLUT. Sada je Absolut pokrenuo globalni projekt “Transform today” koji ujedinjuje već poznatu filozofiju povezivanja sa suvremenom umjetnošću, a istovremeno nudi nove kreativne interpretacije i poglede na nju.
 

Absolut je uvijek crpio inspiraciju iz transformativne prirode umjetnosti, a nova kampanja aktivno potiče tu transformaciju i pomiče granice kulturne scene, te potiče mlade umjetnike na razvoj vlastitog kreativnog talenta.
 
Transformacija svakodnevice kao misao vodilja globalnog projekta
 
Cilj projekta “Transform today” je inspirirati ljude da koriste svoj kreativni potencijal i istraže svoju sposobnost stvaranja nove budućnosti. Absolut je u sklopu ovog projekta tražio umjetnike odvažnog duha koji su posvećeni transformaciji vlastitog izražaja. Definirajući kulturni zeitgeist, umjetnici na projektu mijenjaju i razbijaju postojeće okvire, izazivaju konvencije i redefiniraju sami sebe kako bi postali nešto više.
 
U središtu kampanje su svi mladi ljudi koji u sebi imaju urođen Absolutov kreativni gen i vjeruju kako budućnost nije uklesana u kamenu -- Woodkid, dizajner, ilustrator, redatelj i glazbenik iz Francuske; Aaron Kobin, digitalni umjetnik iz Amerike; Yiqing Yin, mlada modna dizajnerica iz Francuske te Rafael Grampá, crtač stripova iz Brazila. Na lokalnoj razini, projektu će se priključivati domaći umjetnici koji će također dati svoj obol projektu.
 
Next Frame – uključivanje publike u kreiranje priče
 
Jedan od umjetnika uključen u globalni projekt je Rafael Grampá. Ovaj brazilski ilustrator i crtač stripova već je poznat po jedinstvenom umjetničkom izražaju kojim se istaknuo u svijetu crtača stripova, a kroz ovaj kreativni izazov bit će u mogućnosti dalje transformirati svoj rad.    
 
Zajednički projekt Absoluta i Grampe, nazvan Next Frame, poziva fanove širom svijeta da se uključe u oblikovanje priče dok je sam umjetnik stvara. Projekt počinje 3. veljače kada će priča biti predstavljena fanovima na www.facebook.com/AbsolutHrvatska. Fanovi će tada imati mogućnost intervenirati i određivati smjer priče i uloge likova u njoj, a Grampá će “u hodu” adaptirati svoju priču i osmišljavati nove krajobraze koje će njegovi likovi istraživati -- sve do trena kada dobije novi input od fanova. Nakon dva tjedna, točnije 21.veljače Grampá će završiti s crtanjem.
 
Kada priča bude gotova, Absolut će zajedno s Grampom transformirati statične crteže u animirani film, koji će onda premijerno biti prikazan posebnom eventu koji će se održati u ožujku u Berlinu.
 
 
 
Next Frame je prvi u nizu projekata transformacije, a ovime se Absolut svrstao među nekolicinu brandova koji koriste crowdsourcing kao vrijedan izvor kreiranja sadržaja za svoj brand.
 
U mjesecima koji slijede bit će predstavljene suradnje s ostalim umjetnicima, a svaka od njih će omogućiti fanovima interakciju s umjetnicima i vlastito istraživanje biti projekta Transform Today -- sposobnost osmišljavanja budućnosti.

ABSOLUT FACEBOOK >>>