Otkazan Burning Sea Festival, pridružili se prosvjedu HGU

Zbog novog PDV-a od 25% na ulaznice otkazan je zadarski Burning Sea Festival. Prenosimo izjavu organizatora: “Na žalost, zbog okolnosti na koje ne možemo utjecati prisiljeni smo otkazati Burning Sea festival za 2013., iako je prodaja ulaznica išla bolje nego na prošlogodišnjem Metalfestu!
 
(...) Naime, unatoč svim našim nastojanjima, nismo u stanju pokriti novoutvrđenu stopu PDV-a, te ne vidimo ni jedan način na koji bismo, u skladu sa zakonom, ovogodišnji festival uspjeli organizirati da u konačnici ispadne bar i minimalno isplativ – pa čak ni da rasprodamo sve ulaznice.
U ovako kratkom vremenu nismo u mogućnosti ni pronaći dovoljno velikog investitora/sponzora.
 
Ovim otkazivanjem pridružujemo se prosvjedu koji je pokrenuo HGU u povodu povećavanja stope PDV-a na koncertne ulaznice te se nadamo da u 2014. Hrvatska ipak neće biti europska država s najvećim PDV-om na koncertne ulaznice. Za usporedbu, Njemačka ima 7%, Slovenija 8,5%, a Austrija 9% PDV na koncertne ulaznice.
Burning Sea pokušat ćemo revitalizirati u 2014., na temelju nove kalkulacije u kojoj će cijena ulaznice morati uključivati PDV od 25%.”
Povrat novca za kupljene ulaznice bit će moguće ostvariti na prodajnim mjestima.
Neki bandovi koji su trebali nastupiti na festivalu bit će prebačeni na Metaldays festival u Sloveniju.
Ulaznice za Burning Sea mogu se zamijeniti za one Metaldaysa.

Objavljeno: Subota, 23 Ožujak, 2013 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box