David Guetta potvrdio da je više pop nego elektronička glazba

U zadnjih nekoliko godina elektronička glazba (EDM - electronic dance music) postaje iznimno popularna diljem svijeta, a rast popularnosti te glazbe u mnogoljudnom SAD-u počinje sve više zanimati i medije, te shodno tome pojačava se njezin utjecaj na pop kulturu.

Razlog svjetske popularnosti elektroničke glazbe svakako leži u DJ-ima poput Davida Guette, koji su pravac dovukli skoro u pop sferu. Pa, možda bi glazbu koju Guetta svira trebali ubaciti u pop 21. stoljeća, jer to nema više veze s glazbom za klubove, nego više za stadione.
 
Da ta glazba ima više veze sa popom nego s EDM-om potvrdio je David Guetta kad je za iduće ljeto odlučio biti DJ pratnja Rihanni na njezinoj turneji u Velikoj Britaniji (u podnožju potražite popis turneje). Dakle, prije bi se taj pravac mogao zvati EPM (Electronic pop music), nego EDM. Taj stav je iznio Richie Hawtin, a mi se s njime možemo samo složiti. 
 

 
Rihana vs. David Guetta - turnejalipanj 2013:
10.06.2013.Cardiff, Millennium Stadium 
12.06.2013.Manchester, Arena 
15.06.2013.Twickenham, Stadium 
17.06.2013.Birmingham, LG Arena 
20.06.2013. Sunderland, Stadium Of Light

Objavljeno: Srijeda, 14 Studeni, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box