Festivalska ponuda #3: Garden, Fresh Island, Urban Fest, Liburnia Jazz...

Pred nama je treći ljetni vikend, u kojem također neće nedostajati dobrih festivala. Nakon proteklog (galerije) kojeg smo okarakterizirali kao jedan od najatraktivnijih, u kojem su Hideout i INmusic odnijeli skoro svu medijsku pažnju, nadolazeći vikend neće bit ništa slabiji po pitanju ponude.

Od danas Tisno na Murteru postaje domaćin posjetiteljima The Garden festivala, pionira britanskih festivala u Lijepoj Našoj. U četvrtak počinje najveći regionalni hip-hop & rnb festival - Fresh Island na Zrću, Slavonce očekuje Urban Fest (UFO) u Osijeku, Opatija će ugostit' vrhunske jazz glazbenike u sklopu 12. Liburnia Jazz festivala, a u nedjelju starta Meex Beach Attack festival u Papayi.
Idemo redom...
 
THE GARDEN FESTIVAL (Tisno na Murteru)
Kao što vjerojatno već znate, festivali iz Petrčana našli su novi dom u Tisnom na Murteru. Prvi na redu je jedan od najboljih malih, boutique festivala elektroničke glazbe u Europi - Garden festival, koji traje od 4. do 11. srpnja. Osim Tisnog, Garden će svoje partyje imati u novom Barbarella's klubu u Pirovcu (ex Porat). Bogatu glazbenu listu aktualnih imena ovogodišnjeg festivala predvode Nicolas Jaar, Tiger & Woods, 2020 Soundsystem, Kenny Dope Gonzalez, 6th Borough Project, Metro Area, Greg Wilson, Ben UFO, Space Dimension Controller... (line up). Cijena ulaznice za britansko tržište iznosi 90 funti.
 

 
FRESH ISLAND FESTIVAL (Plaža Zrće)
Najsvježiji hip-hop festival“ te prvi europski fest koji će se održati na plaži najavljuje veliki val svježine koji će od 5. do 7. srpnja zapljusnuti hrvatsku najpopularniju plažu Zrće te tako u klubove Papaya i Aquarius dovesti prvi regionalni hip-hop & RnB festival, Fresh Island festival. Uz EVE, člana i producenta legendarne grupe Cypress Hill, DJ MUGGS-a, DJ Revolutiona, General Woo-a, VIP, Struke te Frenkija - Fresh Island najavljuje svjetsku hip-hop ikonu NAS-a (fotka ispod), koji će u četvrtak premijerno nastupiti u regiji i službeno otvoriti Fresh Island Festival. Cijena trodnevne ulaznice u pretprodaji 249 kn, na ulazu 299 kn, dnevna na ulazu 199 kn.
 

 
LIBURNIA JAZZ (Opatija)
Tradicionalno, već 12 godina za redom, Liburnia Jazz Festival će se održati prvi vikend u srpnju u Opatiji. Udruga Liburnia Jazz nastoji imati ekskluzivan, originalan i pomalo neuobičajen program. Tradicionalno, za vrijeme trajanja Festivala, slučajni prolaznici nikada neće u potpunosti moći znati gdje ih sve jazz, i s čime, može zaskočiti. Ove godine Liburnia Jazz Festival svojoj uistinu vjernoj publici nudi čak 16 koncerata na 8 pozornica u samo tri dana. Uz jedinstveni Jazz Boat, koncerte na Ljetnoj pozornici, terasi hotela Bristol, ponoćne koncerte i jam sessione u Lounge baru Monokini, ove godine će publika moći i doručkovati jazz na terasama hotela Imperijal i Milenij ili večerati jazz uz bazen hotela Ambasador. U nedjeljnu večer, posjetitelji će moći birati između besplatnog cjelovečernjeg koncerta u Mileniju ili na novoobnovljenoj terasi hotela Kvarner. Program pronađite OVDJE! Cijena ulaznice za koncerte Elvisa Stanića i Olivera je 100 kn, za Larry Carlton Quartet 150 kn.
 

 
UFO - URBAN FEST (dvorište VEGA-e, Osijek)
Ovogodišnje, deveto izdanje UFO festivala odvija se po prvi puta od petka do nedjelje i donosi najraznovrsniji program u povijesti ovog popularnog festivala u Gradu na Dravi. UFO je izabrao 6 headlinera iz 6 različitih država, među kojim se nalaze Dubioza Kolektiv (fotka ispod), Eyesburn, Paddy and the rats, Pips, chips & video clips, Suicidal Angels i Exodus (raspored izvođača). Dnevna ulaznica iznosi 70 kn. 
 

 
MEEX BEACH ATTACK (Papaya, Zrće)
Prvo izdanje festivala Meex Beach Atack u klubu Papaya traje od nedjelje do srijede. Glavno ime ovog četverodnevnog događaja je rado viđeni gost u Hrvatskoj, James Zabiela (fotka ispod), koji će nastupiti u ponedjeljak premijerno na Zrću; ostatak line up čine Chris Lake (nedjelja), Ryan Marciano & Sunnery James (utorak) i Julia Carpenter (srijeda). Festivalska ulaznica iznosi 170 kn.
 

 
Za više informacija pratite našu rubriku najava FESTIVALI...