Klapski spektakl "Ne damo te, pismo naša" u Dvorani Mladosti

Na koncertnom meetingu "Ne damo te, pismo naša" koji će se u Rijeci održati 16. studenoga 2012. u dvorani Mladost na Trsatu u organizaciji udruge Artel nastupit će najbolje hrvatske klape: Sv. Juraj Hrm, Cambi, Kampanel, Kumpanji, Sinj, Bunari i tamburaški ansambl Gazde.

Dio prihoda u iznosu od 40 tisuća kuna ide dječjoj bolnici Kantrida, odjelu hematologije i onkologije i to za kupnju uređaja Criticare (aparat za praćenje vitalnih funkcija).

Glazba kao dio kulture u hrvatskoj povijesti i sadašnjosti svakako je jedan od njenih najbitnijih segmenata i kao takva je prepoznata u svijetu. O bogatstvu tradicijskog instrumentarija, vokalnih izričaja kao i kulturnoj mnogostrukosti Hrvata i hrvatskog prostora svjedoči povijest hrvatske glazbe još od 11. stoljeća kroz zapise, kronike, darovnice i rukopisne knjige pa sve do današnje suvremene glazbe.

U cilju očuvanja hrvatske kulturno glazbene baštine 2006. godine pokreće se projekt “Ne damo te pismo naša” s kojim organizatori žele klapsku glazbenu baštinu promovirati u Hrvatskoj i inozemstvu. Projekt je danas prepoznatljiv ne samo među pjevačima, glazbenicima i ljubiteljima klapske pjesme, nego i van granica naše zemlje, zahvaljujući brojnim stranim gostima koji su prisustvovali koncertima kao i medijima koji su izvještavali o njima.