UK Subs @ Club United, Osijek

Ponedjeljak, 9 Veljača, 2009

Legendarni britanski punk bend "UK Subs" nastupiće u Klubu United  09.02.2009. Ulaz je samo simboličnih 35 kn a na dan koncerta 40 kn. Počnite štediti i nikako propustiti ovaj spektakl. 
 

Bend je nastao iz britanskog punk pokreta Subversive, da bi se kasnije skraćeno nazvali UK Subs. 1979. godine objavljuju svoj prvi album Another Kind of Blues i ubrzo nakon objavljivanja toga UK Subs su postali jedni od najznačajnijih predstavnika britanske punk scene, rame uz rame s legendarnim bendovima poput The Sex Pistolsa, The Exploited ili Damned.

 
Njihovi albumi Brand New Age i Crash Course uvršteni su na listu Top 10 najboljih albuma ikada izdanih u Velikoj Britaniji, a Crash Course je ujedno i njihov najprodavaniji album. Na drugoj SAD turneji većina koncerata po klubovima i koncertnim dvoranama bila je rasprodana. 1982. godine na koncertu u Varšavi izveli su 2 performansa pred vise od 24 000 ljudi i napravili najveći scenski spektakl u dotadašnjoj karijeri. Ono što ih izdvaja od ostalih legendarnih punk bendova, osim fantastičnih živih nastupa jeste i činjenica da su UK Subs jedini od punk elite koji nikad nisu prestajali sa radom. 
Tokom svoje tridesetogodišnje karijere, uz mnogobrojne izmjene u postavi benda izdali su 22 albuma, a i danas se smatraju jednim od najenergičnijih live bendova. UK Subs koji predvodi legendarni Charlie Harper, nazvan kumom engleskog panka uskoro je postao jedan od najznačajnihih svjetskih punk rock bendova, čije se ime nalazi na stotinama hiljada kožnih jakni pankera širom svijeta, koji svira za mlade ljude oslobođene predrasuda. 
Početkom ’80-ih u njihovim pjesmama osjeti se heavy metal prizvuk, a Guns&Roses su na svom albumu Spagheti Incident iz 1991. godine obradili i pjesmu UK Subs-a Down on the Farm. Njihova pjesma Warhead korištena je kao sound-track u filmu ‘This is England’. Iako posljednjih godina česti gosti u Srbiji i Hrvatskoj, ove godine UK Subs dolaze u Naš Grad Osijek.Ovakav bend još nikad nismo mogli gledati stoga nam je iznimna čast ugostiti ih.