Haljina od čokolade i torta od 15 m na Festivalu čokolade

Danas je, u restaurantu Le Mandrać na Voloskom, predstavljen Festival čokolade Opatija 2011, a brojni sudionici i govornici su predstavili nikad bogatiji program ove manifestacije.

Festival čokolade, u organizaciji Grada Opatija i TZ Grada Opatija te u realizaciji tvrtke Thorax Promotion, po prvi put ima i službenog partnera – Klub ljubitelja čokolade, a održava se od 2 – 4. prosinca.

Sve započinje u petak, točno u 13 sati, kada će se u opatijskoj ugostiteljskoj školi manifestacija svečano otvoriti i to uz nazočnost uzvanika i sudionika, a kao posebnu atrakciju valja naglasiti gostovanje vrhunskog talijanskog slastičara i – haljinu od marcipana i čokolade koju će izraditi opatijska dizajnerica Doris Vlah, a koju će nositi živi model. Haljina će sadržavati i prepoznatljiv opatijski simbol, a bit će prezentirana isključivo na svečanom otvaranju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim bogatog programa, posebno valja naglasiti još jednu novost, a to je Čoko putovnica koja će biti poseban suvenir za prvih 500 posjetitelja u subotu i 500 u nedjelju, suvenir koji će koristiti za ostvarivanje posebnih benefita na određenim lokacijama u Opatiji. Čoko putovnica će se moći podignuti na promo punktu Festivala čokolade i Kluba ljubitelja čokolade, smještenom na poznatoj opatijskoj šetnici.

Kako bi svi gosti uživali u Opatiji, organizator je priredio i brojne zabavne programe, a glavna će opatijska prometnica biti zatvorena za promet u subotu i nedjelju od 09,00 sati te će se tako ista pretvoriti u pravu šetnicu.

Prema najavama agencija i hotelijera, u Opatiju će doći brojni gosti što će zasigurno dati poseban doprinos produženju turističke sezone i što će biti dobar uvod u blagdane koji nam dolaze.

Svi su se sudionici doista potrudili da svoje ponude, od slastica, wellness programa do posebnih ponuda smještaja i gastro delicija, obogate i učine goste zadovoljnima, a organizatori se nadaju još jednom eventu za pamćenje kojeg Opatija zaslužuje.