Eminem na pozornici MTV Movie Awards 2009!

Osamnaesta dodjela MTV-jevih filmskih nagrada održat će se u nedjelju, 31. svibnja u 21 sat prema lokalnom vremenu, a domaćin će biti Andy Samberg. Imena ljudi koji će uručivati nagrade i sudionika bit će objavljena naknadno.

Eminem, jedan od glazbenih izvođača koji oduševljava, nastupit će na pozornici dodjele MTV-jevih filmskih nagrada 2009. – MTV MOVIE AWARDS. Eminem će nastupiti samo nekoliko dana nakon objave svog dugo iščekivanog albuma Relapse, koji izlazi 19. svibnja.

Prvi put u povijesti MTV-jevih filmskih nagrada, MTV je obožavateljima ponudio mogućnost da sudjeluju u procesu nominiranja. Glasovanje u tom krugu trajat će do 20. travnja.

Službeni popis nominiranih za MTV MOVIE AWARDS bit će objavljen 4. svibnja 2009. godine. Gledatelji će također moći glasovati za pobjednike putem interneta i mobilnih telefona. Drugi krug glasovanja zatvara se 18. svibnja, osim za kategoriju Best Movie koja će ostati otvorena i tijekom same dodjele. Više informacija o svim filmovima, potražite na MTV-jevoj internetskoj stranici http://www.mtv.com/movies/.

Eminemov videospot "We Made You" premijeru je na internetskoj stranici MTV.com imao 7. travnja 2009. i postao najveći prvi put predstavljeni glazbeni spot svih vremena na toj stranici, koji je u prva 24 sata pogledan više od 758.000 puta, čime je nadmašio prethodni rekord za 15%.

Eminem je diljem svijeta prodao više od 75,000.000 primjeraka albuma. Njegov prethodni studijski album Encore zauzeo je 1. mjesto i dominirao na ljestvicama krajem 2004. Dostigao je četverostruku platinastu nakladu i 4 je puta uvršten među prvih 40 ljestvice Hot 100 hits. Za Grammy nominirani album prodan je u više od 11,000.000 primjeraka diljem svijeta. Prvo je mjesto na mnogim ljestvicama zauzela i dvojna platinasta kompilacija najboljih hitova iz 2005. godine, Curtain Call: The Hits, a na 2. ju je slijedila platinasta kompilacija raznih izvođača iz 2006. godine, Eminem Presents: The Re-Up. U listopadu 2008. Eminem je objavio knjigu "Eminem: The Way I Am" u kojoj se nalaze misli, priče i uspomene iz raznih razdoblja njegova života. Knjiga je uvrštena na ljestvicu najprodavanijih knjiga New York Timesa i zauzela je 11. mjesto.

Dodjela će se prenositi uživo u nedjelju, 31. svibnja iz GibsonAmphitheatra u Universal Cityju, Kalifornija.