Kolumna: Peglanje kose

Imaš dugu kosu? I ti si jedna od onih koja kosu nastoji ukrotiti peglom? Evo nekoliko savjeta za tebe...Otkad su pegle za kosu postale apsolutni must-have kozmetičkog ormarića, tvoja kosa povremeno (ili čak svakodnevno) trpi nepodnošljivu vrućinu i direktan dodir glačala za kosu što ju slabi i uništava. Kako bi smanjio nuspojave koje prate prekrasnu ravnu kosu, Daily Glow je zamolio Tippija Shortera, slavnog njujorškog frizera koji radi s Aliciom Keys i Rihannom, za nekoliko savjeta.

 1. 1. Upotrijebi ispravan šampon

  Prije samog peglanja kose, Shorter preporuča pranje kose šamponom na kojem je naglašena namjena glatke kose (natpis 'smoothing' ). Balzam istog učinka je također obavezan prije tretiranja kose peglom te posebno preporuča onaj koji se ne ispire nakon nanošenja.

  2. Posuši kosu do kraja

  Kosa bi trebala biti potpuno suha prije nego kreneš s njenim peglanjem, stoga zaboravi lovačke priče da ćeš je manje oštetiti budeš li je peglala napola mokru. Da kosa ne izgledaj spljošteno, Shorter prije peglanja preporuča kratko feniranje okruglom četkom koja će frizuri dati potreban volumen. Ako ti je kosa inače tek lagano valovita i tanka, upotrijebi veliku okruglu četku za feniranje. Ne pretjeruj s nanošenjem styling preparata nakon sušenja, jer prevelika količina laka za kosu samo će je slijepiti i dobiti ćeš tek vrlo nepoželjan rezultat.

  3. Pegla je tek treći korak

  Nakon njege kose odgovarajućim preparatima i njenog sušenja, sada si spremna na sam proces peglanja. Lagano valovitu kosu u pravilu je lagano i ispeglati – peglom ćeš jednostavno proći u dugačkim neprekidnim potezima po mjestima koja zahtijevaju glačanje.

  Jako valovita i kovrčava kosa traže ipak puno više vremena i uloženog truda. Kosu je najprije potrebno podijeliti u male pramenove, i svaki od njih glačati brzim fluidnim pokretima sve dok ne dobijemo željeni ravni izgled. Nakon što je izglačana cijela kosa, Shorter preporuča i nanošenje posebnih seruma koji će olakšati tretiranu kosu u njenom oporavku.

  4. Odabir prave pegle

  Pegle za kosu mogu se kupiti već po 100 kuna, a nekima cijena doseže i preko 1000 kn.
  Cijena ipak nije odlučujući faktor prilikom samog odabira – razmisli koliko često ćeš peglu upotrebljavati, a njenu debljinu prilagodi svojoj kosi. Ako je ona kraća postići ćeš dobar rezultat i manjim modelom, dok je za dugu kosu bolja što veća pegla sa prostranijom površinom za glačanje. Ako ti je kosa jako kovrčava, potrebna ti je ona najskuplja profesionalna verzija. Stvar na koju dodatno trebaš pripaziti je ima li odabrana pegla regulator topline na sebi, što je svakako poželjno.

(izvor: teen385.com)

Objavljeno: Utorak, 18 Listopad, 2011 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box