Ljubavni ugrizi

Cure i dečki, pazite što radite kako ne biste morali skrivati vrat! Pitate se: „Kako se riješiti ljubavnih ugriza?“ Izvukli smo za vas neke od savjeta...

Ljubavni ugrizi su najčešće znak da nas je stras potpuno obuzela. Crvene mrlje raznih veličina i oblika, najčešće se pojavljuju na vratu, gdje su izložene znatiželjnim pogledima. Vrat je vrlo osjetljivo područje za sisanje usnama. Crvene mrlje, koje su posljedica ljubavnih ugriza, prouzročene su pucanjem kapilara pod kožom, piše Intimatemedicine.

Ljubavni ugrizi nisu opasni, ali mogu biti neugodni. Liječnici kažu da su te mrlje hematomi. Za nastajanje mrlja potrebno je samo trideset sekundi intenzivnog sisanja. To je ožiljak koji može pružiti paletu boja od crvene, ljubičaste, pa čak i smeđe. "Životni vijek" ljubavnog ugriza ovisi o tome koliko je vaš partner jako sisao vaš vrat. Mrlje će nestati same od sebe u roku jednog do dva tjedna. Za nestajanje mrlje nema čudesnog lijeka koji će ga ukloniti. Proces ozdravljenja tkiva zahtjeva svoje vrijeme. Znakovi ljubavnog ugriza blijede i smanjuju se vremenom.

Kako ih se riješiti?
Ozdravljenje tkiva možete pospješiti sa nekoliko koraka. Proces nestajanja možete ubrzati stavljanjem hladne žlice na to mjesto, žlicu vrtite u smjeru kazaljke na satu. Hladni oblozi isto pomažu u procesu nestajanja.  Najučinkovitije je da odmah nakon nastanka mrlje, stavite led u ručnik te pritisnete mjesto na kojem je mrlja. Led smanjuje natečenost i spriječava protok krvi. Nikada ne stavljajte led direktno na mrlju, jer može pogoršati stanje i stvoriti ozeblinu. Isto tako nemojte pretjerati s hladnim oblozima, kako si ne bi stvorili dodatne probleme.

Pomaže i lagana masaža kojom ćete razbiti krvne ugruške. Uz hladne obloge, pomaže hladno-topli tretman. Prvo s hladnim oblogom masirajte mjesto kako kapilare ne bi krvarile više, nakon 12 sati, ručnik umočen u toplu vodu naslonite na mjesto kako bi kroz kapilare počela teći svježa krv. Lako možete upotrijebiti tople i hladne vrećice čaja.

Teško spriječavamo ljubavne ugrize u trenutcima strasti, tako da se većina ljudi našla u toj situaciji. Poslije strastvene noći, jutarnji pogled u ogledalo može biti iznenađujuć kada otkrijemo crvene mrlje. Imate dvije mogućnosti pokušati ih sakriti ili ih ponosno pokazati. Neki će ih pokušati prikriti šalom, puderom, majicam vidokih ovratnika, dok će ih drugi s ponosom pokazati svima...

 

(izvor: dalje.com)

Objavljeno: Nedjelja, 6 Studeni, 2011 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box