21. obljetnica od smrti Freddieja Mercuryja u Stereo Dvorani

Ovoga petka, 23. studenoga u Stereo Dvorani će nastupiti Riječanima dobro poznata grupa, Queen Real Tribute. Idućeg dana, 24. 11. 2012. je dvadeset i prva obljetnica smrti velikog umjetnika i jednog od najboljih svjetskih rock pjevača i showmana svih vremena, Freddieja Mercuryja.

Rođen 5. rujna 1946. u Stone Townu u Zanzibaru, pravim imenom Farrokh Bulsara, Freddie je sa 18 godina stigao u Englesku, a već 1970. postao je pjevač benda Queen sa kojima je napravio nevjerovatnu karijeru.
 
Iza njega ostali su mnogobrojni nezaboravni koncerti, a hitovi poput “Bohemian Rhapsody”, “Another one Bites The Dust”, “Under Pressure”, “Radio Ga Ga”, “I Want To Break Free”, “We are the champions”, “Crazy Little Thing Called Love”, “Somebody To Love”, “I Want It All”, “Stone Cold Crazy”, “Tie Your Mother Down” ili proročanska “Who Wants To Live Forever” odgojit će još mnoge generacije poklonika dobre glazbe.
 
Još i danas se prepričava izuzetan nastup Queen na Live Aidu 1985., a na njihovoj legendarnoj Magic turneji održali su dva nezaboravna koncerta na rasprodanom Wembley stadionu. Na zadnjem koncertu u Knebworthu gledalo ih je nevjerovatnih 125 tisuća ljudi. Freddie je 1987. obolio od AIDSa, ali su i band i on to tajili jer je Freddie želio pjevati i stvarati glazbu što je duže moguće.
 

 
Njegovo zadnje pojavljivanje bilo je u videu za pjesmu "These Are The Days Of Our Lives," kada se već vidjelo da je jako bolestan. Samo dan prije svoje smrti Freddie je priopćio svijetu o svojoj bolesti i 24. 11. 1991. ostali smo bez jednog od najboljih pjevača svih vremena. Godinu dana kasnije na Wembley stadionu okupili su se preostali članovi grupe Queen - Roger Taylor, John Deacon i Brian May sa kremom tadašnje glazbene scene odsvirali “Tribute to Freddie” koncert i sakupljali novac za borbu protiv AIDSa.
 
Ulaznice za ovaj Queen događaj i sjećanje na Freddieja su u pretprodaji u Dallas Music Shopu po cijeni od 35 kuna, te na vratima Sterea za 45 kuna. Vjerujemo da će koncert biti ubrzo rasprodan, stoga nabavite svoju ulaznicu na vrijeme.

Objavljeno: Srijeda, 21 Studeni, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box