KOLUMNA: Šta obući za izlazak?

Svaka žena koliko god robe i cipela u ormaru imala, često će se poslužiti jednom rečenicom: "Ja nemam što za obući!" - iako, kako sam već rekla, bi to bilo miljama daleko od istine. Poseban je užitak spremanje za izlazak.

Nekim se pripadnicama "ljepšeg" spola  i taj ritual zna pretvoriti u traumatično iskustvo u kojem nakon višesatnog stajanja pred ogledalom odustaju od izlaska i bijesne na sve oko sebe ostaju kući. Nema zaustavljanja kad krenu rafali poput : "U ovome sam predebela!", "Ovo sam nosila zadnji put!", "Ovo ni moja baba više nebi nosila, tako je demode"....

Evo nekoliko vrlo praktičnih savjeta od kojih neće svi vaši problemi u trenutku nestati, ali se histerija koja je prisutna prije svakog izlaska, primjenom navedenih, može ublažiti. Dakle...

Pravilo broj jedan glasi - obucite ono u čemu se osjećate ugodno! Znam da pravilo asocira malo na pamučno donje rublje, jednako udobnu majicu i borosane, ali nee.. Ono što se zaista želi reći je, da ukoliko želite obuti štikle sa vrtoglavo visokim potpeticama, a na njima se osjećate kao klaun na štulama, razmislite prije!

Obujete li neke ravne cipele ili sa manjom petom te traperice, a posvetite više pažnje vašem dekolteu ili istaknete dobru guzu u pripijenim tajicama - dobit ćete seksi efekt, a ne pridjeve poput "metle u guzici". Ako nikada životu niste nosili korzete ili čipku, a negdje ste pročitali da je to sada u trendu, vjerujte mi da sad nije pravi trenutak da taj trend sa pista prenesete u svoj život. 

Zaključak glasi - udobne stvari u kojima se osjećate opušteno - da, ali opet ne treba pretjerati ni sa opuštenošću! Pojavljivanje u prastarim trapez hlačama i pletenom đemperu koji ste dobili od tetke neće vam priskrbiti drugi spoj!

Zato oprezno, izgledajte senzualno. ali ne seksi napadno. Možda su neke zvijezde sa malih ekrana privlačne, ali prosječnom muškarcu će dozlogrditi dobacivanja koja će te beskompromisno dobivati od okoline ako imate na sebi ultra kratku minicu i dekoltirani topić. 

Dalje je jako važno da budete odjeveni u skladu sa prilikom. Kino, utakmica, kazalište ili fancy party - svaka prilika traži odjeću za sebe. Kako-god da bilo, što god da odlučite staviti na sebe želim vam da se dobro osjećate i da (iako je ponekad dobro podijeliti savjet sa prijateljicama) vjerujete malo i svojoj procjeni.

 

 

Tara