Festivalska ponuda #4: Exit, Electric Elephant, Dirty Old, SunBreeze, Life Celebration

U nadolazećem, četvrtom ljetnom vikendu kao da se stišava situacija oko "glamuroznih" i velikih festivala, pa se festivalska ponuda svodi na nešto intimnije i slabije u medijima popraćene događaje.

Od danas u Vodicama počinje četverodnevni Sunbreeze festival, od sutra do nedjelje najveći regionalni festival Exit u Novom Sadu bit će u središtu pozornosti, u Tisnom na otoku Murteru počinje Electric Elephant koji zamijenjuje Garden festival, psy-trance festival Life Celebration je u Fortu Punta Christo u Štinjanu kraj Pule, a Dirty Old festival u Velikoj kraj Požege zaključuje ponudu festivala za nadolazeći vikend.
 
 
SUNBREEZE festival (Vodice)
 
Drugo izdanje intimnog glazbenog festivala Sunbreeze u Vodicama održava se od danas, 11. do subote 14. srpnja  Na festivalu će nastupiti ne toliko poznati široj javnosti izvođači i DJ-i čiji se glazbeni ukus nalazi u soulful house vodama, od undergrounda do upliftinga. Nastupaju LIVE: Carolyn Harding, Natasha Watts, Pete Simpson; DJ-i: Bert Bevans, Vicotr Simonelli, DJ Yass, Groove Assassin, DJ Romain, N´Dinga Gaba, Stereo Mutants, Patrick Bo:, DJ Nermin, Soul Cola, Steve Paradise, DJ Leandro, Rony Breaker, Stefanolapaglia, Opium Bros. Cijena ulaznice 30 eura.
 
 

 
 
EXIT festival (Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad)
 
Najveći glazbeni festival na području bivše Jugoslavije, novosadski Exit festival, trajat će od četvrtka do nedjelje. I ove godine organizacija Exita svojim vjernim posjetiteljima nudi bogat i raznovrsan program na više od 20 pozornica. Glavna imena ovogodišnjeg, 13. Exita su: Guns N’ Roses, Duran Duran, New Order, Erykah Badu, Gossip, Plan B, Avicii, Little Dragon, Wolfmother, Buraka Som Sistema, When Saints Go Machine, Richie Hawtin, Laurent Garnier LBS, Miss Kittin, Art Department, Maceo Plex, Azari & III, Brodinski, Luciano, Reboot Live, Kenny Larkin, Robert Dietz, Maayan Nidam, Knife Party, Jacques Lu Cont, Claude VonStroke i mnogi drugi. Cijena četverodnevne ulaznice je 885 kn.
 
 

 
 
Electric Elephant festival (Tisno na otoku Murteru)
 
Nakon sedam dana što je Tisno domaćin Garden festivalu, već idućeg dana nastavlja se zabava u tom malom mjestašcu na otoku Murteru. Electric Elephant, koji traje od 12. do 17. srpnja, drugi je u nizu festivala koji će privući brojne strane partijanere na otok, a kvalitetni međunarodni line up jamči odličnu zabavu za sladokusce elektroničke glazbe. Izdvojili bi nastupe Michaela Mayera, Rebolleda, Terranove, Andrewa Weatheralla & Seana Johnstona, Optima, Karizme, Ivana Smagghea, Ewana Pearsona i Lonea. Cijena ulaznice je 90 funti. 
 
 

 
 
Dirty Old festival (Velika kraj Požege)
 
Dirty Old Festival (DOF) će se i ove godine od 12. do 14. srpnja pojaviti na livadama u Velikoj kraj Požege. Njegovo 13. ukazanje će donijeti sreću svima koji se odluče za 3 dana prirode, sunca, dobre glazbe i još boljeg provoda. Kao glavni izvođači se ističu svakako Frank Turner, Street Dogs i Suicadal Tendencies, no ima tu još i domaćih snaga poput Deafness by Noise, Debelog Precjednika, Mašinka, Dječaka, Pasa i dr. Cijena festivalske ulaznice u pretprodaji do 12.07. iznosi 210 kn, a na ulazu 230 kn.
 
 

 
 
LIFE CELEBRATION festival (Fort Punta Christo, Štinjan kraj Pule)
 
Četvrto izdanje psy-trance festivala Life Celebration trajat će od 12. do 15. srpnja u tvrđavi Punta Christo u Štinjanu. Na dvije pozornice izmijenjivati će se brojni poznati izvođači iz psy trance/chill scene, a mogu se očekivati i bajkovite dekoracije i VJ-ing nekoliko ekipa. Cijena festivalske ulaznice je 50 eura, jednodnevna je 20 eura.