Kako spojiti naizgled nespojivo - 12. Liburnia Jazz Festival u Opatiji

Kako se Oliver Dragojević snašao u nešto drugačijem glazbenom žanru, kao što su jazz i latino? Svakako je trebalo to provjeriti ovog petka na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Odaziv publike bio je i više nego solidan, vjerovatno je većinu interesiralo kako to „stari morski vuk“ pliva uz Elvis Stanić group. Koncert je započeo promocijom novog Stanićevog albuma, „Sol et Luna“, gdje su mu se u fantastičnim izvedbama novih pjesama na pozornici osim njegovih pet članova pridružili vrhunski vokalisti: Meri Trošelj, Alba Nacinovich, Nataša Uljanić i Nataša Popović.
 
Nakon prvog dijela, ono na što su svi čekali – Oliver Dragojević. Olivera definitivno možemo proglasiti miljenikom publike, a drugi dio otvoren je njegovom uspješnicom „Brod u boci“ koji uz pomoć Elvis Stanić group zvuči zaista genijalno.  Suradnja koja se definitivno može proglasiti uspješnom, a Oliver nam je pokazao da je vrhunski improvizator i da odlično „pliva“ u jazz varijacijama.
 

 
Nakon dva sata ugodog „world jazz“ zvuka, što smo drugo mogli nego otići kući sa osmijehom na licu, jer je otvorenje Liburnia Jazz festivala ovog petka zaista imalo posebnu moć. Liburnia Jazz festival nastavio se i naredna dva dana, subotu i nedjelju, gdje su ljubiteljima jazza zaista priuštili „melem za uši“. Iako možda niste ljubitelji jazz žanra, svakako vrijedi poslušati novi „Sol et Luna“ u izvedbi Elvis Stanić group, u mom CD playeru će se zasigurno pronaći.

Sve u svemu, Liburnia Jazz – sjedi, odličan!
Pogledajte galeriju fotografija ------> Liburnia Jazz festival: Elvis Stanić group & Oliver Dragojević na Ljetnoj pozornici, Opatija