Urban & 4 u Stereo dvorani: Teško je doma glumiti frajere

 

Izvest ćemo sve pjesme s novoga albuma, a uz njih ćemo napraviti i presjek dosadašnjeg rada. Svirat ćemo i neke  pjesme od Laufera, najavio je Urban

Kao što već mala tradicija nalaže, Damir Urban i njegova Četvorka – Saša Markovski, Luka Toman, Marco Bradaschia i Sandi Bratonja, u subotu će održati koncert u Stereo dvorani. Svirka je najavljena u 23.30 sati, vrata kluba otvaraju se u 22 sata, a ulaznice po cijeni od 60 kuna u pretprodaji mogu se kupiti u Dallas Music shopu i Nemo pubu, dok su na dan koncerta 80 kuna.
– Pred svaki koncert u svome gradu imamo posebno veliku nervozu i tremu, jer se nemamo gdje skloniti ili pobjeći, nakon eventualnog debakla. S druge strane, kod ljudi koji nas imaju priliku vidjeti gotovo svakog dana u gradu, teško je postići onaj efekt koji imaš u svakom drugom gradu gdje sviramo, jer im je i sam nas dolazak svojevrsna mistika i eksluziva. Teško je u Rijeci glumiti frajere. No, šalu na stranu – pred riječkom publikom nismo svirali godinu dana, ili nešto više, a prije ljeta smo izdali i EP »Kundera« pa je i to dodatni razlog za svirku. Na samom koncertu izvest ćemo vjerojatno sve pjesme s novoga albuma, a uz njih ćemo napraviti i presjek dosadašnjeg rada. Znači, neka best off varijanta plus novo. Isto tako, odsvirat ćemo i neke pjesme od Laufera, kaže Damir Urban.

 

Gosti – prijatelji
S obzirom na to da u Rijeci nisu svirali više od godinu dana, te još uvijek nisu imali koncertnu promociju zadnjeg albuma, organizator je bend obavijestio kako je veći dio karata prodan u prva dva dana i da će koncert po svemu sudeći biti rasprodan i prije subote.
–  Trenutno smo u vrlo nezgodnoj situaciji. Na probi smo završili s uvježbavanjem pjesama koje inače rijetko ili gotovo nikad ne izvodimo i napravili popis svih pjesama što smo pripremili u zadnje vrijeme. Na listi se našlo nešto više od četrdesetak pjesama i sad predstoji grozan posao eliminacije – gotovo svake druge. One što prežive tu eliminaciju, naći će se na subotnjoj set listi. Što se gostiju na koncertu tiče, njih nećemo najavljivati prije samog događaja jer su to gosti koji su prvenstveno naši prijatelji, a ne nužno i »zvijezde«. Mislim da se međusobno izvrsno glazbeno nadopunjujemo na bini i da kao bend super funkcioniramo uživo tako da o nekim posebnim gostima nismo nikada razmišljali, kaže riječki roker.
Iako su ljetos najavili da je krajem ove godine trebao biti objavljen i drugi album, svojevrsni nastavak »Kundere«, to se ipak neće dogoditi. 

 

Novi singl u siječnju
–  U dogovoru s izdavačem, pomaknuli smo taj datum na proljeće. Na taj ćemo način dati »Kunderi« jos nešto vremena za život. Voljeli bismo snimiti jos tri pjesme koje su u međuvremenu nastale, a uklapaju nam se u priču albuma, te dokumentarno-eksperimentalni film, većim dijelom snimljen baš za vrijeme rada na albumu, koji će do tada biti završen i spreman za prikazivanje. Kad prođe ovo ludilo oko Božica i Nove godine, negdje u prvom mjesecu, pustit ćemo još jedan singl i spot za pjesmu »Kasno je za ljubav«. Ako sve bude po planu, ta će pjesma imati dva različita spota. Jedan spot za live izvedbu pjesme, a jedan za »normalnu« verziju. Osim albuma i dokumentarnog filma, radimo na još nekim projektima, a između ostalog, negdje u idućoj godini trebao bi izaći i film koji je radila ekipa iz Crne Gore, a režiser je Nikola Vukčević »Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa« za koji smo radili najavnu pjesmu, a imao sam priliku i odglumiti jednu manju ulogu, kratko nam je iznio mnoge planove Damir Urban.
 
izvor: Novi list