Kolumna: Izlazak od A do Ž

A lkohol - početak i kraj svakog dobrog izlaska. Neki će reći da dobra zabava nije uvjetovana alkoholom (i svaka čast tim "endemima"), ali kad se koja čašica ispije osmijeh je sve širi, glazba je sve bolja, a mi sve iskreniji i zabavniji!

B lamaža - ovo drugo je nekako često isprepleteno sa prevelikom konzumacijom prvog slova abecede. Moglo je pod "B" stajati i bon-ton (a mnogima bi i preporučila malo "toga" vani), ali ruku na srce ne ide se na misu ili u kazalište. Kad euforija i piće uzmu maha svašta se može dogoditi, ali i za to imam jednu poslovicu: "Ako me ujutro nije bilo barem malo sram, izlazak nije bio dobar." 

C ameo - izgubiti vozačku ili razbiti auto vozeći poslije izlaska u sitne sate - nema potrebe. Tu je dobri, za Riječane već stari taxi - "Cameo", koji za 20kn vozi sigurno kući.

Č aša - uvijek napola puna jamči dobru zabavu i nema straha od dehidracije i "suhog" izlaska. A vi to shvatite kako god želite..

Ć askanje - može se razgovarati i uz kavu i uz šetnju jer su obično noćne ćakule po kafanama zapravo nesuvislo trabunjanje i filozofiranje o nepotrebnom, ali nema dražeg od tog ćaskanja uz šank... Hmmm...

D ernek - jedno od značenja te riječi je lokanje i žderanje. Što više reći osim da svatko "kreira" izlazak na način koji on želi, ali sve se nekako vrti oko "derneka", samo varijacija na temu... Idemmoo derneeek!

DŽ iber - jedna česta uzrečica na cijelom Balkanu, obično u kontekstu: "a jesi džiber, plati cugu!" A džibere se vani uvijek lako prepozna...

Đ iranje - lokal do lokala, izbora je puno, noć je kratka, treba obići sve kafane!

E uforija - to je taj "vrtuljak" u našem želucu koji je rezultat dobre ekipe, puno smijeha, malo alkohola i super glazbe.

F urka - svatko ima svoju "furku" što bi značilo ono što sam već prethodno spomenula - svatko ima svoj "recept" za zabavu. Neke zovemo šminkerima - oni se vole "pokazivati", oni vole fancy klubove i skupa pića; drugi vole nešto ležernije izlaske, "žešću" glazbu i puno divljanja, treći pak nešto deseto.. Kakvu god furku imao, bitna je samo dobra zabava! 

G užva i Galama - mnogi znaju prigovarati da je negdje gužva, da se ne može proći do šanka, da osjeti nečiji dah cijelo vrijeme za vratom, da muzika trešti... Ja za takve imam samo dvije riječi: ostanite doma!! Ljudi nebi gužvu, ali ipak ne žele ići tamo gdje je poluprazno... Nevjerovatno!

H ostese - one su nešto kao "dodatna oprema" za auto. Prisutne su svugdje, na svim eventima i najboljim partyjima u gradu. Nagrade koje one dijele manje su bitne, jer neki će mužjaci piti i kakao samo ako mu na sa svojim najvećim smješkom kaže: "večeras je kakao party!".

I n vino veritas - "U vinu je istina". Koliko se tajni saznalo i koliko srca "otvorilo" zajedno sa bocom vina!? 

J ebanje - "a frende ćemo ubost nešto večeras?" 

K onobar/ice - moram priznati da im stvarno nije lako. Koliko samo pijanih faca tijekom večeri vide, a niti jednom ne stignu na WC? Oni su "bogovi" za svakog šankera, jer iz njihovih ruku se toči piće dok se s druge strane nestrpljivo iščekuje iduća runda! Koja je razlika između ginekologa i konobara? - Nikakva. Oboje rade gdje se drugi zabavljaju. 

L ouboutinke - izazvale su pravu pomamu kod svih trendseterica. Bile one original ili falš, štikla je štikla... Svaku ženu čine seksipilnijom koju će svaki muškarac odmjeriti "od glave do pete". 

Lj ubljenje - to razmjenjivanje slina je vrlo ugodna i zanimljiva aktivnost, ali ako neki izlazak završi ljubljenjem sa "krivim" osobama jer vi imate malo previše promila alkohola u krvi, tada više ne osjećate ugodu nego grižnju savjesti i povraćanje cijeli idući dan. Zato, i ako ste sa svojim partnerom vani nemojte drugima svojim slinjenjem po njemu/njoj zgaditi večer nego si nađite sobu, a u koliko se vaša ljepotica od sinoć prevorila u žabu krastaču - napijte se opet, od muke!

M amurluk - svaki početak ima svoj kraj, a sukladno time ovo bi onda bila omega svakog izlaska. Nije lako probuditi se i osjećati se paralizirano dok niste u stanju  otvoriti prozor da izađe sav smrad alkohola, u ustima osjećati "pustinju", te "prebirati" po sjećanju na večer jer vam se čini kako imate neku "crnu rupu" u mozgu... E znam, ali svejedno ćemo tako nešto ponoviti još bezbroj puta. 

N ovčanik - neki debljeg, a neki tanjeg, bez obzira na sve on je jedno od sredstava na putu do dobre zabave. 

Nj urganje - strogo zabranjeno vani. Partibrejkeri su nepoželjni u svakom društvu. Ukoliko nisi od volje ne moraš svim svojim prijateljima uništiti izlazak ili se odobrovolji ili.. crta!

O pušteno - radni tjedan je završio, vrijeme je za zabavu i odmor. Nitko u subotu navečer ne mora slušati o vašim ispitima, problemima na poslu ili računima koje morate platiti. Opustite se!

P lesni podij - mjesto gdje se na najbolji mogući način možete "ispucati". Osim što se "besplatno" možete zabavljati, ples je vrlo zabavan i zdrav način opuštanja, a ako imate bar nekakvo plesno umijeće - to je i određeni afrodizijak za suprotni spol. Stoga - plešite! 

R akija - medovača, brusnica, borovnička, dunja, travarica... Sve su to divne rakijice od kojih se podiže tjelesna temperatura. Rakija rules!

S ponzoruše - neki ih još nazivaju namigušama, posvudušama jer su isto kao i hostese "dodatna oprema" svakog dobrog eventa. Nemamo se šta žalit, jer naše generacije su ih "izmislile", a i toliko su izlizane da uopće više nisu niti vrijedne spomena. S njihove strane: "Tko može, može", a sa druge...

Š ank - "stup" svakog lokala ili kluba, mnogima najdraže mjesto na koje se u svako doba mogu "osloniti". Prednosti su nebrojene: najbrže se dobije cuga, obično najbolja pozicija za imati "na oku" cijeli lokal, prilike za neobavezna upoznavanja i flert...

T orbice - vjerovatno se pitate njihova značenja za izlazak!? One ne samo što su neizostavan accessories za žene ujedno su super praktične i za muškarce... Žene u njih mogu strpati apsolutno svašta. U mojoj torbici se uvijek nalazi šminka kako bi se tijekom večeri uvijek mogla "popraviti" i izgledala "svježe" i nakon desetaka jack-coli, novčanik, dokumenti, telefoni, ponekad rezervne ravne cipele... Muškarac može uvijek u torbicu svoje cure ili prijateljice spremiti ključeve od auta i stana, novčanik, možda neke dokumente koji će uvijek biti "na sigurnom" ako dotični ima amneziju ujutro. 

U mor - mnoge savlada za vrijeme izlaska pa potraže "dizalicu" u različitim supstancama. Umor se može privremeno otkloniti, ali kasnije se vrati sa puno težim posljedicama. 

V rijeme - brzo prolazi dok se dobro zabavljamo. Istina da sve što je dobro kratko traje, ali ponekad je i bolje da izlazak ne traje na primjer 48 sati! Dovoljno se pizdarija napravi i u nekoliko... Slažete li se?

Z ašto tako lijepa djevojka stoji sama na šanku? Koliko je samo cura ovo čulo nebrojeno puta?! A zašto vi mužjaci nakon ovako neoriginalnog uleta očekujete nešto više od okreta glave na drugu stranu?

Ž vake - nije ugodno razgovarati s nekim dok vas njegov dah podsjeća na svu hranu i alkohol koju je tokom večeri konzumirao. Zato lijepo žvakice u džepove i torbice, osmijeh od uha do uha i svjež dah.

 

Tara