Washington odao priznanje grupi Led Zeppelin

»Ovi su tipovi redefinirali rock n'roll stil života«, kazao je Obama na primanju u Bijeloj kući.

Washington je u nedjelju predvođen američkim predsjednikom odao priznanje glumcu Dustinu Hoffmanu, nagrađenom najuglednijom nagradom glavnog grada SAD-a, pored skupine Led Zeppelin koju je Barack Obama u šali zamolio da ne uništi Bijelu kuću.
Obama se našalio na račun legendarnih ispada rock skupine 70-ih godina na primanju dobitnika ovogodišnje 35. nagrade Kennedy centra dodijeljene balerini Nataliji Makarovoj (72), blues glazbeniku Buddyju Guyju (76) i televizijskom voditelju Davidu Lettermanu (65).
Tri člana Led Zeppelina – gitarist Jimmy Page (68), basist John Paul Jones (66) i pjevač Robert Plant (64) – primili su i pojedinačnu nagradu, poput 75-godišnjeg Dustina Hoffmana.
»Ovi su tipovi redefinirali rock n'roll stil života«, kazao je Obama na primanju u Bijeloj kući.
U doba kad su ti Britanci vladali rockom, »bilo je uništenih hotelskih soba«, dodao je Obama. »Dakle, dobro je da ovu svečanost organiziramo u dvorani čija su prozorska stakla debela 10 cm te uz prisustvo agenata Tajne službe po svim kutovima u prostoriji«, našalio se Obama.
Nekoliko sati kasnije, na gala večeri koja je okupila dobitnike u dvorani Kennedy centra, Dustin Hoffman, legendarni glumac iz »Diplomca«, »Maratonca« i »Tootsie« dobio je ironični 'hommage' od Roberta de Nira, koji ga je nazvao »prvorazrednim davežom«.
»Dustine, ti si prvorazredni davež. Prije su glumci bili pristojni. Došao je Dustin i glumci su mogli biti istovremeno pravi glumci i zvijezde. Razbio je kalup pristojne zvijezde«, dodao je junak »Taksista«, zahvaljujući Hoffmanu »što ga je inspirirao da i sam bude davež«.
Blues glazbeniku Buddyju Guyju počast je odao glumac Morgan Freeman.

Objavljeno: Utorak, 4 Prosinac, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box